Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Predstavljena knjiga „Oliver: Trag u beskraju“ Zlatka Galla

Predstavljena knjiga „Oliver: Trag u beskraju“ Zlatka Galla

29 Srpanj

 U srijedu, 29. srpnja 2020. u atriju Centra za kulturu Vela Luka održano je predstavljanje knjige „Oliver Dragojević: Trag u beskraju“ autora Zlatka Galla. 

 
Zlatko Gall je novinar, pisac i glazbeni kritičar, kolumnist i komentator Slobodne Dalmacije, a ovo je njegova druga knjiga o Oliveru Dragojeviću.
 
Predstavljajući svoju knjigu Zlatko Gall je govorio o Oliverovoj 50 godina dugoj karijeri, o fenomenu Oliverove popularnosti i o njegovoj sveprisutnosti i dvije godine nakon smrti. Njegova glazba i njegov glas imaju dozu izvanvremenosti. Oliverov glas je bio dodana vrijednost stihovima i glazbi, on je u pjesme unosio svoju muzikalnost, emocije, njegovom se glasu vjerovalo. Oliver je živio za glazbu, ona je bila njegov način života, a njegov glas i njegove pjesme nadživjet će sve nas. U razgovoru se Zlatko Gall osvrnuo na povezanost Olivera i njegove Vele Luke koja ga je oblikovala kao osobu i kao pjevača, o fenomenu veloluške muzikalnosti , o Oliverovom  otočnom senzibilitetu i ljubavi prema moru te o njegovom glazbenom nasljeđu.
 
Razgovor sa Zlatkom Gallom vodila je Anita Borovina, ravnateljica Narodne knjižnice „Šime Vučetić“.
 
Predstavljanje knjige izvedbama Oliverovih pjesama sjajno su  upotpunili Damir Vlašić i Ante Gelo.
 
Tekst: A. Borovina
Foto: S. Prižmić