Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Otvorena izložba Ambalaža 2019.

Otvorena izložba Ambalaža 2019.

27 Prosinac

U petak 27. prosinca u nekadašnjoj tvornici limene ambalaže, u organizaciji  udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke povodom obilježavanja pete obljetnice navedene udruge otvorena je izložba raznih umjetničkih radova naziva „Ambalaža 2019“. 

Posjetitelji su imali priliku razgledati fotografije, slike, skulpture i instalacije čak 41 autora od kojih je dvadesetak autora s otoka te dvadesetak autora iz Hrvatske i regije. Pa su u sklopu izložbe svoja djela prezentirali učenici Osnovne škole Vele Luke i Lastova, studenti Umjetničke akademije iz Splita te štićenici udruge „Cvitić“, a mogli su se razgledati i radovi svjetskih renomiranih umjetnika poput Larrya Bella, Petra Omčikusa te Achilea Perillia.  Događaj su glazbenom izvedbom uveličali bend Srednje škole Vela Luka  „WIP“ i mješovita klapa FD „Kumpanija“dok su kraćim performansom okupljene pozdravili i glumci dramske skupine „Miki Trasi“ pod vodstvom učiteljice Mirjane Žuvele.
„Nadamo se da je ovo prvih pet te da nas očekuju još mnoge godine u inspirativnom prostoru prožetom jakom memorijom naših predaka koje i danas nakon što su strojevi ugašeni Veloj Luci toliko daje, čak i derutan i napušten kakav se na prvu čini. Hvala svima koji su nam godinama pokazali povjerenje, zajedno smo napravili ogroman posao i postigli moćan rezultat, ali najveći izazovi tek su pred nama i zahtijevaju još mnogo rada.“- poručuju članovi udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke.