Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Održane edukativne radionice u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Vela Luka

Održane edukativne radionice u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Vela Luka

01 Listopad

U sklopu provedbe projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka“ u razdoblju 26.-27. rujna 2019. provedene su informativno-obrazovne aktivnosti o važnosti sprječavanja nastanka i odvojenog prikupljanja otpada, te ulozi reciklažnog dvorišta u sustavu gospodarenja otpadom. Održane su ukupno četiri radionice za djecu predškolske skupine Dječjeg vrtića „Radost“, učenike četvrtih i šestih razredaOsnovne škole Vela Luka, te učenike drugih razreda Srednje škole Vela Luka.

Radionice je održala tvrtka Maxicon d.o.o. iz Zagreba, izvršitelj ugovora za pružanje usluge tehničke pomoći za upravljanje projektom, provođenje informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta, a nekoliko riječi o reciklažnom dvorištu, recikliranju iponovnoj uporabi otpada rekla je i predstavnica tvrtke Komunalne djelatnosti d.o.o. koja će upravljati reciklažnim dvorištem.
Svim polaznicima vrtića i učenicima osnovne i srednje škole podijeljeni s informativno-obrazovni promotivni materijali izrađeni u sklopu projekta (bojanke, radni listići i brošure).
 
Otvorenje reciklažnog dvorišta u Općini Vela Luka očekuje se početkom 2020. godine.
Sve informacije o projektu možete pratiti i na našoj novoj web stranici www.velaluka.hr

Dokumenti