Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Održan Prvi glas Vele Luke 2019.

Održan Prvi glas Vele Luke 2019.

26 Kolovoz

U subotu, 24. kolovoza, na pijaci ispred crkve Sv. Josipa, u organizaciji glazbeno-estradne udruge „Gardelin“ održana je tradicionalana manifestacija „Prvi glas Vele Luke“.

Na početku glazbene večeri s pjesmom „Malo mi za sriću triba“ nastupila je prošlogodišnja pobjednica Jelena Prižmić, nakon koje je uslijedio natjecateljski dio programa i izvedbe deset sjajnih „Gardelinka“ koje su publici prezentirale svoja glazbena umijeća i vještine. Nakon svakog nastupa uslijedili su brojni korisni savjeti i ohrabrujući komentari od strane žirija u sastavu Meri Šeparović, Meri Cetinić i Mirka Stipkovića Bega. 
Sve su izvedbe bile popraćene kvalitetnom svirkom „Gardelin benda“ kojeg čine Ivo Rubeša Nazor, Ante Borovina, Mirko Pranjić i Marko Prižmić Maki na klavijaturama. Poseban gost bio je saksofonist Teo Carić, dok su u ulozi pratećih vokala nastupile Ariana Valjan i Željana Petrić.
Prebrojavanjem glasova publike odlučeno je da prvo mjesto, odnosno titulu „Prvog glasa Vele Luke 2019.“ osvaja Petra Lazić s pjesmom „Cups when I am gone“. Nagradu joj je uručila predsjednica udruge „Gardelin“, Željana Petrić. Petra je imala zanimljiv i specifičan nastup popraćen spretnim „plesom ruka s šalicama“. Drugo mjesto zauzela je Rina Žuvela s izvedbom „Male stvari“, dok je treće osvojila Katarina Šeparović s pjesmom „Kokolo“. U natjecateljskom djelu nastupile su i Ema Oreb, Ana Gugić, Antea Stipković, Leona Prižmić, Ivana Surjan, Anamari Baničević i Petra Prižmić.
U revijalnom dijelu programa, bezvremenske hitove Olivera Dragojevića poput „Ča je život vengo fantažija“, „Molitva za Magdalenu, „U Ljubav vjere nemam“ izveli su stariji članovi udruge te uz sijećanje na glazbenog velikana obilježili dvadeset godina postojanja „Gardelina“. 
Koncert je podupro veliki broj sponzora, među kojima su Općina Vela Luka, Dubrovačko neretvanska županija,Turistička zajednica Vela Luka i mnogi drugi. Program su vodili Manuela Agović i Ante Žuvela Doro.
Ovom prilikom čestitamo udruzi „Gardelin“ 20. obljetnicu postojanja, želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, a svim sudionicima koncerta čestitamo na sjajnim izvedbama.
 
Foto: Frlan media