Sinoć su se caffe barom Bobovišća širili aromatični mirisi lumblije zahvaljujući održavanju Luško-kulinarskog kviza koji se drugu godinu za redom organizirao kao dio programa Stajuna od lumblije. Natjecalo se ukupno 7 ekipa, a najbolje znanje iz lokalne i svjetske gastronomije pokazale su ekipe „Samo da nismo doma“ koja je osvojila 3. mjesto, ekipa „Piši Miljana“ sa osvojenim 2. mjestom i ekipa „Bočići“ koji su u tijesnoj završnici osvojili titulu pobjednika kviza. Organizatori manifestacije TZO, Općina i Udruga maslinara pobrinuli su se za prigodne nagrade najuspješnijim ekipama, a svi su se natjecatelji moglo osladiti tradicionalnim lumblijama. Bila je ovo prilika za druženje, ali i usvajanje nekih novih znanja, a zanimljiva pitanja i ovaj su put zabavila sve prisutne. Posebna zahvala ide autoru kviza Željku Šemanu koji nas je ponovo uspio iznenaditi neobičnim detaljima iz kulinarstva i gastro scene. Sa željom da se ova uspješna suradnja nastaviti i dalje zahvaljujemo svim natjecateljima te onima koji su sudjelovali u organizaciji kviza.
Tekst: Udruga maslinara Vela Luka
Foto: Anđele Šćepanović