Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Cubismo rasplesao Velolučane i njihove goste

Cubismo rasplesao Velolučane i njihove goste

26 Kolovoz

U četvrtak, 22. kolovoza 2019., drugu godinu za redom u Veloj Luci nastupili su najveći majstori latino američkih zvukova na ovim prostorima - grupa Cubismo. Energičnom plesnom glazbom temeljenom na afro ritmovima, u njihovom osebujnom i prepoznatljivom stilu rasplesali su okupljeno mnoštvo i u centar mjesta donjeli pozitivne vibracije i dašak Kube.

Prepoznatljiv glas frotmena grupe Ricarda Luquea i veseli ritmovi popularnih hitova poput „Ay mi Cuba“, „Tempera“, „Na na na“, „Bailando cha-cha-cha“ oduševljenu su publiku zabavljali više od dva sata. Osim salse i latino jazza, u izvedbama Cubisma mogli su se osjetiti i utjecaji hip-hopa, funka i rocka, a spajanjem navedenih glazbenih žanrova kao rezultat proizašla je prava glazbena „poslastica“ u režiji ove višestruko nagrađivane grupe.  

S obzirom da je koncert bio u sklopu „Ribarske večeri“ posjetitelji su osim u  kvalitetnom glazbenom repertoaru imali priliku uživati u tradicionalnim gastro specijalitetima koje su pripremali članovi udruge „Luško lito“, dok su za najukusnije „pršurate“ i ovog puta bile zaslužne vrijedne članice „Lige protiv raka Vela Luka“.  Iza nas je svakako večer za pamćenje koja je protekla u ugodnoj atmosferi uz druženje, ples i specifični glazbeni izričaj.

Za sve posjetitelje koncert je bio besplatan a održan je u organizaciji Općine Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka.