Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Ansambl Ensemble Odyssee u crkvi sv. Josipa

Ansambl Ensemble Odyssee u crkvi sv. Josipa

06 Rujan

U četvrtak, 05. rujna o.g. u župnoj crkvi sv. Josipa, četvrtu godinu za redom gostovao „Korkyra baroque festival“. Riječ je o visoko profiliranoj kulturnoj manifestaciji utemeljenoj 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju i baroknu čaroliju zahvaljujući kojoj „Korkyra baroque festival“ slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Na glazbenoj večeri posjetitelji su mogli uživati u koncertu ansambla „Ensemble Odyssee“ iz Nizozemske. Kao solisti nastupili su Anna Stegmann s blok flautom, Georg Fritz s obom i blok flautom te Eva Saladin na violini koji su izveli skladbe J.F.Fascha, C.Graupnera, G.P. Telemanna i J.S. Bacha.
Publici se obratila ravnateljica i umjetnička voditeljica Hrvatskog baroknog ansambla, renomirana violinistica Laura Vadjon koja je pozdravila prisutne i izrazila zadovoljstvo održavanja „Korkyra baroque festivala“ i u Veloj Luci. Posebno se zahvalila direktoru Turističke zajednice Vele Luke, Dorijanu Dragojeviću na pomoći pri realiziranju ovog događaja.
 
Posjetitelji su vidno uživali u kvalitetnom, visoko umjetničkom glazbenom programu što su potvrdili i dugim pljeskom kojim su ispratili asambl.