Kako spojiti kuhinju i knjižnicu?
– jednostavno, putem kuharice: knjige u kojoj su objavljeni recepti za pripremu jela. A kako spojiti kuhinju, knjižnicu i lumbliju? – jednostavno, putem začina.
Lumblija, slatko aromatizirano jelo velik dio svoga okusa duguje začinima, pa smo se mi u Srednjoj školi Vela Luka i Narodnoj knjižnici „Šime Vučetića“ pozabavili začinima.
U školskoj knjižnici i na satu kuharstva i slastičarstva tražili smo i usvajali zanimljive činjenice o začinima, s posebnim naglaskom na one koji začinjaju lumbliju. Nakon što smo istražili začine, njihovu povijest, karakteristike i nezaobilazno mjesto u kulinarstvu i gastronomiji, potražili smo kolače koji također, kao i lumblija koriste začine.
Koje smo zanimljivosti o začinima pronašli i koje kolače smo otkrili i pripremili možete saznati na edukativnom predavanju o začinima, naravno, uz nezaobilaznu degustaciju.
Četvrtak, 23.10. s početkom u 18:00 sati u Hotelu Korkyra