U sklopu Stajuna od lumblije, a u organizaciji Turističke zajednice Vela Luka, Općine Vela Luka i Udruge maslinara Vele Luke ovog četvrtak, 24.10. u 19:00 h u baru hotela Korkyra, održati će se zanimljivo predavanje pod nazivom "Varenik u kuhinji – Recepti i kako ih sljubiti s vinima" predavača Krune Filipovića s Londonske vinske akademije.
Koristimo priliku da pozovem sve ugostitelje, ali i ostale zaljubljenike u gastronomiju i kulinarstvo, ali i za sve one koji žele znati više da dođu i poslušaju ovo zanimljivo predavanje kako bi obogatili svoja znanja novim idejama za nadolazeću sezonu.
Kako kaže naš predavač "Gastronomija je kao beskrajno igralište na kojem svojoj mašti možete dati na volju. Važno ga je istraživati i važno je na njemu se igrati." - te dodaje kako upravo gastronomija najviše doprinosi rastu popularnosti, širenju tržišta i prodaji naših domaćih, autohtonih proizvoda kao što je, između ostaloga, varenik. Cilj radionice je uputiti polaznike u istraživanje svijeta gastronomije, motivirati ugostitelje i proizvođače da u svoje recepte uključuju tradicionalne proizvode i pokušati potaknuti prodaju i plasman domaćeg, velolučkog varenika.
Nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme za ovo zanimljivo predavanje i obogatiti svoja znanja novim idejama za nadolazeću sezonu.
Pozivamo vas da nam se i pridružite i na ostalim događanjima u sklopu Stajunu od lumblije, danas na Kvizu te naravno da u petak i sami sudjelujete na natjecanju za Zlatnu lumbliju.