Obala 3 br. 19, 20270 Vela Luka Telefon 020 295 900 Email opcina@velaluka.hr Facebook

Uprizorenje živih jaslica u Veloj spili

Uprizorenje živih jaslica u Veloj spili

20 Prosinac

S osobitom čašću i veseljem pozivamo Vas na događaj uprizorenja živih jaslica u autentičnom špiljskom ambijentu Vele spile, događaj koji je po lokaciji održavanja uistinu jedinstven u Hrvatskoj! 

Vela spila, treću će godinu za redom pružiti veličanstvenu kulisu posebnom božićnom događaju, a ove će godine žive jaslice u jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu zasjati 20. prosinca s početkom u 16:00 sati. 
Osim brojnih članova pokladne udruge „Trtajun“ koji će u prigodnim kostimima utjeloviti likove iz biblijske priče, s interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja događaj će upotpuniti međunarodni promicatelj hrvatske kulturne baštine i osvajač najvrjednijih svjetskih nagrada - Gradski zbor „Brodosplit“. 
Zbog specifičnosti lokaliteta, molimo Vas da na dan održavanja događaja poštujete posebnu regulaciju prometa. S obzirom da će promet prema špilji za osobne automobile biti zatvoren, za dolazak do Vele spile imate dvije opcije, pješice „plavom stazom“ ili organiziranim besplatnim prijevozom koji će biti dostupan od 15 h u centru Vele Luke na taxi stajalištu.
Događaj se organizira suradnjom Općine Vela Luka, Turističke zajednice Vela Luka, pokladne udruge „Trtajun“ i Centra za kulturu Vela Luka uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije