Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 13. prosinca 2019.
 

Obavijesti

 
Advent u Veloj Luci 2019 - 2020 29.11.2019
U najljepšem razdoblju u godini, Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka u suradnji s velolučkim udrugama i ustanovama organiziraju program božićno - novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2019./2020.“, u sklopu kojeg vas očekuju razni kulturni, sportski i zabavni događaji.
Manifestacija započinje sutra, 30, studenog „1. Adventskim sajmom“ na kojem će lokalne udruge prezentirati prigodne ukrase a sajmovi i druženja u predblagdanskom ozračju nastaviti će se odvijati i kroz sljedeće tri subote u prosincu.
Ovog Adventa lokacija „Žardin“ u centru Vele Luke dobiti će novo ruho, u parku vas očekuje novi prigodni blagdanski sadržaj koji će vam zasigurno uljepšati i razveseliti predstojeće blagdane. Uz adventsku kućicu koja će biti postavljena u parku, postojeća svjetleća dekoracija dobiti će nove motive kojima će se svakako upotpuniti božićni ugođaj. „Žardin“ će time postati središte blagdanskih zbivanja a na novoj lokaciji uz slasne zalogaje, tople napitke i dobru glazbu blagdanska zabava je zagarantirana!
Središnji događaj „Adventa Veloj Luci“ svakako će biti uprizorenje Živih jaslica u Veloj spili. Naime, treću godinu za redom prapovijesno arheološko nalazište pružiti će veličanstvenu kulisu čarobnom božićnom događaju koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Žive jaslice u autentičnom špiljskom ambijentu zasjati će 20.12., a osim članova pokladne udruge „Trtajun“ koji će utjeloviti brojne likove iz biblijske priče, svojom glazbenom izvedbom događaj će upotpuniti Gradski zbor „Brodosplit“ koji je s svojim sjajnim interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja postao jedan od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj.
Zadnji mjesec u godini vrijeme je uživanja u raznim gastro specijalitetima i domaćim delicijama pa će se i ove godine Badnji dan obilježiti s bakalarom dok ćemo staru godinu ispratiti uz „Lušku trpezu“ i tradicionalnu gastro ponudu.
Tijekom ovogodišjeg Adventa neće nedostajati ni napetih sportskih natjecanja, stoga ćemo 14. prosinca doznati tko je najuspješniji u lignjolovu, „Zimsku strku“ otrčati ćemo 21. prosinca dok ćemo od 28. do 30. prosinca uživati u „Malonogometnom turniru kvartova“.
I ove godine posebnu pažnju poklonili smo našim najmlađima za koje smo pripremili brojna događanja poput Dječjeg dočeka Nove godine, radionica, predstava, projekcije filmova koji će se održati u sklopu „Prosinca u knjižnici“ ali i ono što je kod najmlađih ipak najisčekivanije, posjet Sv. Nikole, Djeda Božićnjaka i podjela prigodnih poklona.
Stoga, toplo se obucite, stavite osmijeh na lice i pridružite nam se na „Adventu u Veloj Luci“!
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019