Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 13. prosinca 2019.
 

Obavijesti

 
Dani Vele spile 2019. 05.08.2019
Čast nam je pozvati Vas na „Dane Vele spile“ koji će se održati od 7.8. do 12.8. 2019. u Veloj Luci. Višednevna manifestacija posvećena Veloj spili, jednom od najznačajnijih prapovijesnih lokaliteta na Mediteranu otvoriti će se sedmog kolovoza, u jedinstvenom ambijentu uz „Zvuke violine“ u izvedbi polaznika Glazbene škole Vela Luka, pod mentorstvom profesorice Renate Prizmić Linarić. Sljedeći dan, na špiljskom “ekranu“ uz pomoć suvremene multimedijske tehnologije prikazat će se film „Početak“, kojeg kao autori potpisuju profesori Mario Periša i Robert Geček s Sveučilišta Sjever iz Varaždina. „Dan otvorenih vrata Vele spile“ biti će 9.8. tijekom kojeg će posjetitelji moći besplatno razgledati arheološki špiljski lokalitet uz stručno vodstvo. U subotu, 10.8. u Centru za kulturu Vela Luka, dr.sc. Igor Borzić i dr. sc. Dinko Radić održati će predavanje o istraživanjima lokaliteta Beneficija i Kopile.
Središnji događaj manifestacije biti će tradicionalna „Noć Vele Spile“ koja će se 11.8. održati u centru mjesta Vele Luke. Tijekom večeri članovi udruge „Trtajun“ prigodnim će maskiranjem i igrokazom na simpatičan i humorističan način predstaviti jedan dan života praljudi, nakon čega će uslijediti ugodno druženje i neizostavna zabava uz gastronomske specijalitete i “zarazne“ ritmove grupe „Vivas“. Zadnjeg dana manifestacije organizirano je vodstvo po Beneficiju, tj. Guduliji, vrijednom antičkom nalazištu u blizini Vele Luke.
Pridružite nam se na „Danima Vele spile“, informirajte se i zabavite!
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019