Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 25. svibnja 2018.
 

Novosti

 
Slavila se stota uz pjesmu 03.02.2011
Bila je to velika fešta, kakvu će Dom umirovljenika u Veloj Luci još dugo pamtiti. A kako i ne bi kada je naša najstarija Velolučanka Dobrila Mirošević rođ. Žuvela proslavila svoj stoti rođendan. Dvorana Doma umirovljenika je bila premala da primi sve čestitare. Dupkom se ispunila štićenicima Doma i s njezinom velikom obitelji; kćerkama, unucima, praunucima i prapraunucima. Čestitali su joj i načelnik Općine Boris Žuvela, predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Žuvela, ravnatelj Doma Damir Marinović i predsjednica Upravnog vijeća Doma Marina Šego. Stol ispred nje se začas ispunio buketima, tortama i kolačima.
A onda je potekla pjesma klape „Vela Luka“ i mužikanata naše Narodne glazbe. Stare luške melodije su se nizale jedna za drugom i zagrijale srca prisutnih vrativši ih u dane mladosti. Teta Dobrila se kao vrsna kantadurka - sopranistica, stari „Humaš“, potpuno prepustila pjesmi koja joj je toliko značila i nosila je u životu.
Iako je rođena u Austro-Ugarskoj monarhiji, u njoj i danas ima toliko volje za životom, koji je bio sve samo ne lagodan. Preživljavalo se, bilo je više malo, nikad „obilato“. I što izdvojiti u tih sto godina, mahom borbe s nedaćama života. Možda upravo to što teta Dobrila nije nikad posustajala, njena je odvažnost i duh bio jači. Vidjelo se to na pozornici dramske sekcije, ali i u njenoj kuhinji. Još se po Luci prisjećaju njezine veličanstvene „ripe s moračun“.
Pitali su je neki tog dana i za recept dugovječnosti. A što da im kaže kad je ona samo živjela svoj život, a godine su dolazile same od sebe.
Teta Dobrila, još puno zadovoljstva i zdravlja u drugom stoljeću i neka Vam godine i dalje teku!
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka Župni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna škola Srednja škola Vela Spila DV RadostDanijel Knežević.epub Danijel Knežević.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018