Službene stranice Općine Vela Luka Nedjelja, 18. kolovoza 2019.
 

Novosti

 
Duh planine - Dah planine 10.06.2019
U petak navečer (7.lipnja 2019.) je u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena izložba pod nazivom „Duh planine dah planine“. Na izložbi su predstavljene 24 fotografije Hrvatskog planinarskog društva „Mosor“ koje već 19 godina za redom u suradnji sa Foto klubom Split organizira izložbe i javnosti prezentira ljepote prirode i aktivnosti zaljubljenika u planinarenje. Potaknuti iznimnom kvalitetom fotografija članovi planinarskog društva „Mareta“ inicirali su gostovanje izložbe „Duh planine dah planine“ u velolučkom Centru za kulturu gdje će je posjetitelji imati priliku razgledati naredna dva tjedna. Podijeljene u 5 cjelina ( Blenda22, Oku lijepo, Planina i mi, Speleologija i Via Dinarica ), fotografije prikazuju planinarske pejzaže, planinarenje, planinarske događaje, alpinizam, speleologiju, sportsko i klasično penjanje na stijene, visokogorstvo, planinarsko trčanje, turno skijanje, planinarsku floru i faunu te makro i apstraktnu planinarsku fotografiju.

Viša kustosica i voditeljica galerije Centra za kulturu Vela Luka Rada Dragojević Ćosović čestitala je na doprinosima Hrvatskog planinarskog društva „Mareta“ kvaliteti življenja u Veloj Luci i izrazila zadovoljstvo suradnjom s „Maretom“. Nadalje, Dragojević Ćosović istaknula je da je izazov s kojim su se u koštac uhvatili autori ovih fotografija bio napraviti fotografiju koja će na najbolji mogući način prikazati kakva planina može biti u svoj svojoj ljepoti i surovosti.

Prilikom otvorenja izložbe prisutnima se obratio član „Marete“ Frano Vlašić koji se je zahvalio svima koji su pomogli pri realizaciji izložbe te svih pozvao na uključenje u aktivnosti planinarskog društva „Mareta“ koje u Veloj Luci aktivno djeluje već devet godina. Aktivnosti “Marete” prvenstveno uključuju izlete, ali i čišćenje zaraslih puteva, markiranje i održavanje novih planinarskih staza, pomaganje u organizaciji sportskih takmičenja, stručno osposobljavanje svoga članstva i promicanje planinarstva kod mladih.

CzK
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019