Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 22. svibnja 2019.
 

Novosti

 
Načelnica na sastanku na temu otočnih problematika i otočnog razvoja u Dubrovniku 26.10.2018
Načelnica Katarina Gugić sudjelovala je u Dubrovniku na sastanku na temu aktualnih otočnih problematika i planova u realizaciji otočnog razvoja, uz pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tajanu Huzak te zamjenika župana Joška Cebala sastanku su prisustvovali gradonačelnici i načelnici otočnih općina Dubrovačko-neretvanske županije.

Tema otočnog razvoja i rješavanja problematike vezana je uz novi Zakon o otocima, koji je u tijeku donošenja te podzakonske akte koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije treba donijeti u narednom razdoblju, kao i na predstojeću sjednicu Vlade Republike Hrvatske koja će se održati u gradu Hvaru 26. listopada te na kojoj će glavna tema biti upravo otočna problematika.

Zamjenik Cebalo istaknuo je kako se značajan iznos iz županijskog proračuna izdvaja za otoke te kako naše Javne ustanove, Županijske Lučke uprave i drugi pravni subjekti provode velik broj projekata u korist otocima.

Tijekom sastanka načelnici su iznijeli svoje prioritete te upoznali pomoćnicu resorne ministrice Gabrijele Žalac, Tajanu Huzak, pobliže sa svojim konkretnim problemima, kao što su neutvrđene granice pomorskog dobra, problem omjera indeksa razvijenosti i određivanje investicija i projekata i slično.

Pomoćnica ministrice Huzak je objasnila kako je najbolja komunikacija ona koja se provodi preko Županija, koje trebaju djelovati kao spone između ministarstava i otoka te je nadodala kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastoji poduprijeti poticaje u gospodarstvu, poticaje u zapošljavanju i rješavanje stambenih pitanja na otocima te teži uvođenju novih tehnologija, tema i ciljeva. Pomoćnica ministrice Huzak posebno je naglasila važnost međusobnog uvažavanja i koordinacije.

Izvor: www.edubrovnik.org
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019