Službene stranice Općine Vela Luka Nedjelja, 16. lipnja 2019.
 

Novosti

 
Ministar Goran Marić i Načelnica Katarina Bikić potpisali Ugovor o darovanju nekretnine 03.10.2018
U Općini Orebić i Gradu Korčuli, u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, ministar državne imovine Goran Marić održao je radne sastanke, s načelnikom Općine Orebić Tomislavom Ančićem i načelnicima s područja Pelješca i Mljeta te s gradonačelnikom Grada Korčule Andrijom Fabrisom i načelnicima općina na Korčuli.
Teme sastanaka bile su aktiviranje državne imovine i pripreme za sjednicu Vlade na Hvaru 26. listopada 2018. godine.

Tom je prigodom ministar Goran Marić s načelnicom Općine Vela Luka Katarinom Bikić potpisao Ugovor o darovanju nekretnine za potrebe proširenja mjesnog groblja površine 5.652 metara kvadratnih. Tržišna vrijednost nekretnine iznosi 3.850.000,00 kuna.

Ministar Goran Marić podsjetio je kako ovakve sastanke održava diljem Hrvatske, a ovaj na Korčuli ocijenio je plodonosnim i korisnim, kako za Ministarstvo tako i za jedinice lokalne samouprave. “Hrvatska je zemlja otoka, i ne možemo dopustiti da otoci budu i ostanu izdvojeni, a još manje zapušteni. Upravo će otoci aktivirati ono što je desetljećima bilo zapušteno, a time i beživotno. Ako igdje u Hrvatskoj treba života, onda su to otoci. Projekti jedinica lokalne samouprave, na najbolji su način i projekti Ministarstva državne imovine, time i Republike Hrvatske, jer to su zajednički projekti. Novi Zakon o upravljanju državnom imovinom ide najviše na dobrobit jedinicama lokalne samouprave. Zakon je istinski i reformski. Mnoga imovina će se aktivirati i reanimirati, a reanimacijom imovine, reanimirat će se i život na otocima“, rekao je ministar Marić.

U Općini Orebić dogovoreno je koje će se odluke donijeti na sjednici Vlade za to područje. „Zbog požara ovi zadnji dani za Orebić nisu dobri, ali vjerujte mi, današnji dan može sve to popraviti zahvaljujući Vladi i ministru Goranu Mariću s kojim imamo plodnu i vrlo dobru suradnju. Temeljem zaključaka sa sastanka riješit ćemo krucijalne probleme Orebića koji nisu riješeni 30 godina“, rekao je načelnik Ančić.

Tom prigodom ministar Marić je rekao: „Misija Vlade je pomoći rubnim područjima Hrvatske. Interes Vlade, Ministarstva i lokalne samouprave je da mladi ljudi ostanu na svom području, da ovdje vide budućnost, da se rađaju novi životi, a to mogu samo ako imovina koja je uz njih postane njihova. Stoga ćemo za sjednicu Vlade na Hvaru pripremit tridesetak odluka koje se odnose na područje Pelješca, Mljeta i Korčule. Imovina je najveća veleposlanica života i aktivacijom imovine vratit će se život u ove krajeve“.

Gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris zahvalio je ministru Mariću na dolasku i uspješno održanom sastanku. „Na sastanku smo došli do rješenja koja će koristiti svim stanovnicima otoka Korčule, da se državna imovina koja već dugi niz godina stoji zapuštena i neiskorištena prepusti jedinicama lokalne samouprave“, rekao je gradonačelnik Fabris.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019