Službene stranice Općine Vela Luka Srijeda, 20. veljače 2019.
 

Novosti

 
Načelnica i direktor Komunalnih djelatnosti sudjelovali na info radionici za edukativne aktivnosti o otpadu 02.02.2018
Načelnica Katarina Bikić i direktor Komunalnih djelatnosti d.o.o. Damir Andreis sudjelovali su na drugoj informativnoj radionici za JLS o javnom pozivu Ministarstva zaštite okoliša i energetike za EU sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Radionica je održana 29. siječnja 2018. u vijećnici Općine Stona a organizirale su je Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Radionici su prisustvovale jedinice lokalne samouprave od Konavala i Župe Dubrovačke na samom jugu županije, Grad Dubrovnik te općine poluotoka Pelješca, Dubrovačko primorje, otoke Lastovo, Mljet i Korčula. Skup je uvodno pozdravio pročelnik županijskog Upravnog odjela za komunalne poslove, promet i veze Miho Baće, dok je u ime DUNEA-e natječaj Ministarstva ukratko predstavila Iva Pozniak.

Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje. Također, sufinanciraju se i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu, izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

Dodjela bespovratnih sredstava iz ovog poziva obavlja se kroz otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva, koji je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova (www.strukturnifondovi.hr) i u sustavu eFondovi na javnom portalu sustava (https://efondovi.mrrfeu.hr). Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORAČUN 2019

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2019