Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 20. srpnja 2018.
 

Novosti

 
VELA LUKA I OŠJAK IMAJU SVJETSKE PRVAKINJE Ivana, Josipa, Izabela i Bruna najbolji svjetski juniorski četverac bez kormilara ! 07.08.2017
TRAKAI - Baltik je novi – zlatnik ! I to za naše Ivanu i Josipu Jurković , te Brunu Milinović i Izabelu Krakić ! Hrvatski ženski juniorski četverac bez kormilara najbolja su posada svijeta, velolučki 'Ošjak' prvi put u svojoj povijesti ima svjetske prvake !

U konkurenciji jedne Amerike, Kine , Novog Zelanda , Rumunjske i Poljske, hrvatske veslačice doslovce su bile - suverene!

Naše mlade Velolučanke i Zagrepčanke od samog su starta preuzele vodstvo, već na prvom mjerenju na 500 metara bile vodeće (1.41.15) i to svoje vodstvo sjajnim veslanjem održale do kraja. Na 1000 metara imale 3.27.22, a na 1500 m 5.13.84 da bi u clju na 2000 metara ušle prve rezultatom 6.57.75. Sjajno !

Bravo cure , bravo za naše Velolučanke i Zagrepčanke, bravo za Veslački klub 'Ošjak', bravo za glavnog trenera u tom klubu Tina Dragojevića koji je od prvog dana trener naših Ivane i Josipe. bravo za trenera u reprezentaciji Sašu Vukojčića koji ih je spojio u četverac sa Izabelom i Brunom i pripremao za evropsko i svjetsko zlato... Bravo za njihove roditelje bez čije podrške ovog svjetskog , ali i onoga svibanjskog evropskog zlata ne bi bilo ... Bravo za hrvatsko veslanje uopće !

Evropske juniorske prvakinje dokazale su da su i najbolje su na svijetu… Svjetske su prvakinje! Ova 2017.g. biti će upisana doslovce zlatnim slovima u povijesti velolučkog veslanja , imati evropsko i svjetsko zlato u svojim redovima u istoj godini dostignuće je i privilegija koje su 'čežnja' puno većih sredina i klubova nego što je Vela Luka i 'Ošjak' .

Najveća konkurencija našim curama ovaj su put bile posade Rumunjske i SAD-a , posebice Rumunjke, cijelo su vrijeme ' puhale za vratom' našim curama… Ali na kraju su i one morale čestitati boljima , zapravo najboljima, hrvatskoj posadi koje su ih u cilj ostavile za više od tri sekunde …

Dakle Hrvatska sa Ivanom Jurković, Josipom Jurković, Brunom Milinović i Izabelom Krakić svjetski je prvak , druga je Rumunjska, treće su Sjedinjene Američke Države. Slijede potom Kina, Poljska i Novi Zeland.

Izvor: MPS (www.markopolosport.net)
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORA�UN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018