Službene stranice Općine Vela Luka Petak, 20. srpnja 2018.
 

Novosti

 
Ljepote Korčule u četiri minute 04.08.2017
Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive¨može se vidjeti na https://youtu.be/UWjJ-vSC4pU.

Hrvatski partner u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je na području Dubrovačko-neretvanske županije organizirala nekoliko aktivnosti kroz projekt, a Korčula je, između ostalog, izabrana za predstavljanje s obzirom da su za sada jedino Korčulani nositelji EU zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla za svoje maslinovo ulje.

Španjolska blogerica Inma Gregorio Gomez, koja piše popularni travel blog ‘A World to Travel’ (http://www.aworldtotravel.com/), i talijanski snimatelj Danis Strickner, boravili su u lipnju na otoku Korčuli, a rezultat su promotivni video, 10 turistički-gastro priča o Korčuli na blogu te puno objava i fotografija na Facebook stranici blogerice i samog Well Olive projekta (https://www.facebook.com/pg/wellolive.eu/photos/?tab=album&album_id=266635033814913).

U Dubrovniku je, ujedno, u sklopu ovog projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj. Kao i sam projekt, ova besplatna radionica bila je fokusirana na kulturu i tradiciju maslinovog ulja. Well Olive projekt, koji završava koncem ovog mjeseca, bio je usmjeren na razvoj održivog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja.
 
 

Fotografije

Klikom na malu sliku otvara se prozor sa uvećanim prikazom iste.
 
 
naslovna
PRORA�UN 2018

Vela Luka

 

Općinsko vijeće

 

Ured Načelnice

 

Službeni glasnik

 

Dokumenti

 

Arhiv Vele Luke

 

Novosti

 

Kontakt

Obala 3 br. 19
20270 Vela Luka
telefoni:
020 295 900
fax:
020 813 033

OIB: 00935002462
MB: 2580446
 
Prijava komunalnog nereda
Prijava nepropisno odbacenog otpada
 
Pristup informacijama

TZ Vela Luka ďż˝upni ured Dom zdravlja Kalos Dom umirovljenika Centar za kulturu Nar. knjižnica Š.V. Osnovna ďż˝kola Srednja ďż˝kola Vela Spila DV RadostDanijel Kneževiďż˝.epub Danijel Kneževiďż˝.mobi


© Općina Vela Luka 2002 - 2018